Mindfulness Training in Almere Door Hans van Male

Hans van Male geeft in Almere mindfulness trainingen waarbij diepgang, persoonlijke ontwikkeling en het verbeteren van jouw levenswijze op de voorgrond staan. Deze training stelt u in staat om beter om te gaan met diverse angsten, frustraties, boosheden, dwanggedachten, piekeren etc. 

Door mindfulness komen wij los van overheersende gedachten en automatismen

Veel mensen zitten vast in hun gedachten wereld. Ons mentale brein kan zo overheersend zijn dat wij ons leven volledig inrichten naar onze gedachten. We creëren onze werkelijkheid rondom onze gedachtestroom die onze emoties en onze wereld beïnvloeden. Dit automatisch gedrag gaat vaak lange tijd goed tot het blijkt dat wij oververmoeid, depressief, ongelukkig en overbelast zijn. En zelfs dan nog geloven wij al die gedachten, stemmetjes, meningen en overtuigingen die onze hersenen produceren. Als wij opmerkzaam kunnen zijn bij al deze onzinnige data van onze hersenen en er afstand van nemen dan ontstaat er rust. In deze rust zijn wij beter in staat om te beslissen wat goed voor ons is.

Mindfulness werkt bij diverse klachten

Veel mensen lopen vast in hun leven door stress. We maken ons veel zorgen en er gebeurd soms veel en soms is het allemaal te veel. Ons bewustzijn kan dan volledig vast lopen in we krijgen allerlei klachten zoals: slapeloosheid, verhoogde prikkelbaarheid, depressiviteit, burn-out, vermoeidheid, slechte weerstand, buikklachten etc etc. De meeste mensen krijgen of willen ook geen adequate hulp en gebruiken medicatie om op de been te blijven. Helaas met als gevolg dat zij in een negatieve spiraal geraken.

Rustiger zijn, minder piekeren en je beter voelen. Dat kan met de echte mindfulness training op basis van MBSR .

MBSR: Mindfulness Based Stress Reduction

MBSR is een opmerkzaamheidstraining en ontwikkeld om onze stress te reduceren. Door opmerkzaam te worden van onze automatismen en te zorgen dat wij dagelijks bewust worden van onze acties kunnen wij onze stress verminderen. Daarnaast leren wij ook dat onze gedachten, oordelen en reacties veel minder belangrijk zijn. Door stilte bewust te worden van onze gedachtestroom. Door in stilte te luisteren wat er nu echt in ons gebeurt, leert het ons een hoop over onze overtuigingen, levenswijze en oordelen. Hierdoor leren wij onze negatieve, tijdrovende gedachtestroom te temmen en ontdekken wie wij eigenlijk wel zijn. Dan komen wij er achter dat wij inderdaad niet onze gedachten zijn, maar dat wij een rustige ziel hebben, dat wij goedaardig zijn en dat wij rust kunnen vinden in deze onrustige wereld.

MBSR wetenschappelijk bewezen

MBSR is een vaste training van acht weken waarvan het effect wetenschappelijk bewezen is. Hoogleraar Jon Kabat Zinn (USA) heeft veel onderzoek gedaan naar uitbehandelde patiënten. Door deze training te doen konden veel mensen beter omgaan met hun problemen en beperkingen. Veel mensen ervaren na de training duidelijk minder stress minder piekeren en zijn minder vaak ziek. Ook heeft het een pijn reducerende werking. Daarnaast ervaart ieder individu sterke verandering in zichzelf. Wat veel mensen ervaren is dat zij sterker in het leven staan en meer plezier ervaren.

Acht weken training

In deze acht weken training bestaat uit begeleide meditaties, yoga oefeningen en de body scan. Met de meegeleverde geluidsbestanden kunt u gemakkelijk zelfstandig gaan oefenen. De training duurt twee en half uur, één keer per week en de rest van de week krijgt u verschillende oefeningen en een werkmap mee. Daarnaast is er ook nog een stiltedag. Op deze dag worden alle oefeningen nog eens uitgebreid doorgenomen. Deze stiltedag valt altijd op zondag van 10:00 tot 16:00 uur.

Alle oefeningen zijn simpel en makkelijk zelfstandig uit te voeren, het belangrijkste wat u nodig heeft is tijd en discipline. Aan het eind van de training bent u in staat om zelfstandig verder te oefenen. Deze training worden door Hans van Male gegeven en vinden plaats in Almere Buiten. In maart 2018 begint de nieuwe training. Ook worden er stiltedagen georganiseerd waar u zich op in kunt schrijven.

Persoonlijke Coaching door Hans van Male

Hans van Male geeft ook persoonlijke begeleiding. Deze begeleiding bestaan uit een persoonlijke gesprekken en u krijgt een aantal opdrachten mee om uit te voeren. Afhankelijk van uw proces kunnen bepaalde stappen overgeslagen worden of juist verdiepend zijn. Deze persoonlijke begeleiding geeft u snel inzicht in uw knelpunten in het leven. Ook bij deze begeleiding volgen wij dezelfde stappen die in de MBSR toegepast worden.

Bel ons voor een afspraak neem contact op via formulier

Tialmere contact gegevens

Openingstijden

  • Maandag:8:30 – 18:30
  • Dinsdag:8:30 – 21:00
  • Woensdag:8:30 – 18:30
  • Donderdag:8:30 – 21:00
  • Vrijdag:8:30 – 18:30

KNGF

  • BIG GEREGISTREERDE FYSIOTHERAPEUTEN EN AANGESLOTEN BIJ HET GENOOTSCHAP VOOR FYSIOTHERAPIE

KNGF Logo

Klantenbeoordeling