In de praktijk zijn wij gespecialiseerd in
het behandelen van triggerpoints.


In het Therapeutisch Instituut zij wij gespecialiseerd in het behandelen van triggerpoints behorende bij het Myofasciaal Pijn Syndroom (MPS). Dit is een nieuwe behandelwijze waarbij pijnpunten in de spieren specifiek behandeld worden. Door verschillende oorzaken kan een spierknoop ontstaan doordat afvalstoffen zich ophopen in de spier. Deze knoop noemen wij een triggerpoint. Het nadeel is als u één triggerpoint heeft er in andere spieren ook makkelijk triggerpoints kunnen ontstaan.

 

Kortom triggerpoints zijn pijnlijke verhardingen in spieren die op lange of korte termijn spontaan een zeurende of scherpe pijn kunnen veroorzaken. Het lastige van een triggerpoint is dat de locatie van de pijn zelden ervaren wordt op de plaats van het triggerpoint. De pijn is dus feitelijk een uitstralende pijn meestal lager gelegen dan waar het triggerpoint zich bevindt. Hierdoor is het vaak lastig om een goede diagnose te stellen en kunnen artsen, specialisten en therapeuten u niet op de juiste wijze behandelen. Eventuele pijnstillers werken meestal maar tijdelijk.

 

Een goed onderzoek op deze aandoening is van groot belang.

Naast goed onderzoek is een goede behandeling net zo belangrijk. De behandeling kan op verschillende wijze worden gedaan zoals ijzen, drukpunt massage, rekken en met acupunctuur naalden. Dit laatste noemt men "dry needling". Dry needling is feitelijk het behandelen van de triggerpoints met acupunctuur naalden.

 

Wat kunt u doen als u denkt dat u deze klachten heeft?

Als u last heeft van diepe pijn in schouder arm die op soms zonder aanleiding komt opzetten? Wordt u 's nachts wakker van knagende pijn in uw rug, nek, schouder of benen? Heeft u na uw werk of sport altijd een zeurende brandende pijn in nek, lage rug of elleboog? Heeft u last van oorzuisen, kaakpijn of hoofdpijn? Ervaart u pijn in de onderbuik of rond de geslachtsdelen? Heeft u pijnlijke verhardingen in uw spieren? Heeft u bij enige stevige druk pijn

 

Neem dan rechtstreeks contact met ons op voor een vrijblijvend onderzoek op deze triggerpoints. Een goede diagnose en juiste behandeling kan zorgen dat u snel pijnvrij kunt zijn.

 

Voor vragen of informatie kunt u ook mailen:

 

Vergoed door alle zorgverzekeraars.

 

Zoektermen voor Google: dry needling, myofasciale pijn syndroom, MPS, triggerpoints, myopain.

 

Voor vragen en informatie: